Μικρόκοσμος

Μικρόκοσμος

Υπάρχουν στρώματα πολύ καλής ποιότητας και παρέχουν μεγάλη άνεση στον ύπνο. Αυτό έχει ως συνέπεια να τα αλλάζουμε μετά από 10-20 έτη ή και περισσότερο.

Τί όμως μπορεί να κρύβει ένα στρώμα;

Ακάρεα:

Τα στρώματα είναι ένας ιδανικός βιότοπος για τα ακάρεα σκόνης και έχουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους. Με θερμοκρασίες 20 – 28 βαθμών και μια σχετική υγρασία 70-80%, ο πολλαπλασιασμός τους είναι ταχύτατος. Μέχρι 2500 άκαρια μετρήθηκαν σε ένα γραμμάριο σκόνης, αυτό αντιστοιχεί σε δύο εκατομμύρια σε ένα διπλό στρώμα. Αυτός ο γιγαντιαίος στρατός παράγει περιττώματα, που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη αλλεργιών, κνυσμού, ερυθρότητας ματιών. Τα περιττώματα αναμιγνύονται με την σκόνη και εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό από το στόμα, τα μάτια, τη μύτη και το δέρμα.

Τα πρησμένα βλέφαρα το πρωί, τα κοκκινισμένα μάτια με ενδεχόμενο κνυσμό, η μύτη που τρέχει είναι πιθανά σημάδια αλλεργίας που προκλήθηκαν από τα περιττώματα των ακάρεων.

Βακτηρίδια:

Τα βακτήρια είναι μικροσκοπικοί, οργανισμοί, που συναντώνται σε πολύ μεγάλους αριθμούς, Υπάρχουν μερικές φυλές βακτηρίων, γνωστές ως βάκιλοι, οι οποίες είναι αιτίες ασθενειών και ανθεκτικές ακόμα και στα αντιβιοτικά.

Ιοί:

Αυτή η ομάδα μικροοργανισμών είναι παθογόνοι και μεταξύ των άλλων είναι αρμόδιοι για δημιουργία πυρετού με διάφορα συμπτώματα. Μερικοί τύποι ιών έχουν γίνει πλήρως επιθετικοί μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

Σπόρια:

Διαδίδονται υπό τη μορφή μύκητα. Προκαλούν δερματικές παθήσεις, ιδιαίτερα την επίμονη μυκητιακή μόλυνση.

Μούχλα:

Ο ιδρώτας που αποβάλλουμε στον ύπνο μας ευνοεί και την ανάπτυξη στο στρώμα της μούχλας. Οι μύκητες της μούχλας όπως και η γύρη πολλών φυτών, λουλουδιών και δέντρων, είναι σημαντική αιτία αλλεργίας. Υπολογίζεται ότι το 25% των ατόμων με αλλεργία, είναι αλλεργικοί στη μούχλα.

Απολέπιση:

Χάνουμε από το δέρμα μας ανά ημέρα μέχρι 1.5 γραμμάρια των νεκρά κύτταρα! Με τον κνησμό πολλαπλάσια. Ένα μεγάλο μέρος παραμένει στο στρώμα, μαζί με τα βακτήρια και τον ιδρώτα αναπτύσσεται μια δυσάρεστη μυρωδιά. Η χαρακτηριστική μυρωδιά των κρεβατοκάμαρων!

Σκόνη/μόρια:

Υπάρχουν μέχρι 200 γραμμάρια σε ένα στρώμα. Τα μόρια σκόνης είναι μεγέθους από το 1/1000 χιλ. έως 1/10 χιλ. Είναι μίγμα οργανικών και ανόργανων μορίων, νεκρών κυττάρων δέρματος, αλάτων ιδρώτα, περιττώματα ακάρεων και άλλων. Η σκόνη αποτελεί μεταφορέα για τα περιττώματα των ακαριών και τα βακτήρια.

Λεκέδες στα στρώματα:

Οι λεκέδες στα στρώματα είναι συχνά ένας λόγος να υποβληθεί ένα στρώμα στον καθαρισμό. Όταν δοκιμάζεται μόνοι σας να αφαιρέσετε έναν λεκέ, αυτό τελειώνει συνήθως σε φιάσκο. Το στρώμα είναι συχνά ενυδατωμένο, η υγρασία συνδυάζεται με το ρύπο των στρωμάτων και αναπτύσσει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Το στέγνωμα μπορεί να διαρκέσει για ημέρες.

Τύποι λεκέδων:

Λεκέδες αίματος, ούρων, ιδρώτα, καφέ και σοκολάτας εμφανίζονται συνήθως. Η αφαίρεσή τους είναι δύσκολη. Ο λεκέδες των ούρων εμφανίζονται συχνά στα στρώματα των παιδιών. Επιπλέον, τα ούρα περιέχουν τον ουρικό κρύσταλλο, ένα φυσικό πρόβλημα που παραμένει μετά από την ξήρανση. Όλοι οι λεκέδες έχουν ένα πράγμα από κοινού: Είναι ορατοί και αποχρωματίζουν το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν.

Οι συνέπειες:

Έχουμε άμεση επαφή με ένα ανθυγιεινό, σκονισμένο στρώμα για το ένα τρίτο της ζωής μας. Ένας βιότοπος για τα άκαρια σκόνης, τα βακτήρια και τη μούχλα. Σύμφωνα με μια εξέταση περισσότερο από 98% όλων των στρωμάτων είναι λερωμένα και περιέχουν περιττώματα ακαριών.

Share this post